Gardes
Gardes: praktische keukengadgets verkrijgbaar in silicone of roestvrij staal
Gardes horen standaard in elke keuken thuis. Je kunt ze gebruiken om de klontertjes uit je saus te kloppen of je eiwitten tot schuim te kloppen. Deze keukenhulpjes zijn er in verschillende versies voor verschillende toepassingen, zoals ballon- of Franse gardes. Ontdek in dit overzichtje waar je op moet letten als je op zoek bent naar een nieuwe garde en wat de voordelen zijn van silicone vs. roestvrij staal.
Waarom hebben gardes zo'n eigenaardige vorm?
Er zijn verschillende soorten gardes, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze hebben lusvormige draden die in een handgreep samenkomen. En deze lusvormige draden hebben meer dan één voordeel. Om te beginnen, glijden ze door beslag, sauzen en ander voedsel om alle ingrediënten gelijkmatig te mengen. En nog iets, ze helpen om lucht onder mengsels te kloppen zodat die een lichte, luchtige consistentie krijgen door middel van snelle handbewegingen.
De verschillende manieren om een garde te gebruiken in je keuken
Houd tijdens het koken of bakken altijd een garde binnen handbereik. Dit zijn maar enkele manieren waarop je die kunt gebruiken.
Ingrediënten mengen
Om saus, beslag of soep te maken, moet je meerdere ingrediënten met elkaar mengen. Een garde is een uitstekend hulpmiddel voor deze klus omdat de draadlussen helpen om een gelijkmatige consistentie te bereiken.
Eiwitten opkloppen
Eiwitten opkloppen is een stap in veel recepten, bijvoorbeeld als je een cake gaat bakken. Een garde helpt lucht onder de eiwitten te kloppen zodat die mooi opstijven.
Opschuimen
Een garde is onmisbaar om ingrediënten op te kloppen tot schuim.
Sauzen zonder klontertjes maken
Wil je liever geen klontertjes in je saus? Geen probleem – meng alle ingrediënten gewoon met een garde.
Hoe kun je eiwitten opkloppen met een garde?
Eiwitten opkloppen tot een lichte, luchtige massa die toch mooi opgesteven is? Dat is een kwestie van techniek. Het is belangrijk om de eiwitten goed te scheiden, zonder zelfs het minste spoortje eigeel. Je kunt ook het beste een metalen kom gebruiken die van tevoren grondig is schoongemaakt, zodat er geen vetresten achterblijven. Nu heb je een beetje geduld nodig en moet je de eiwitten zo snel mogelijk kloppen om luchtbellen onder het mengsel te verdelen.
Silicone of roestvrij staal: wat is het best?
Gardes worden gemaakt van silicone of roestvrij staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en kenmerken.
Gardes van 18/10 roestvrij staal
Roestvrij staal is een bijzonder robuust materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is met een mooie look. Handgrepen van roestvrij staal liggen ook lekker in de hand en maken het werk minder vermoeiend. Het materiaal is ook corrosiebestendig en smaakneutraal, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je garde de smaak van je beslag of saus beïnvloedt.
Siliconen gardes
Het voordeel van siliconen gardes is dat ze geen krassen maken in potten en kommen met een antiaanbaklaag. Siliconen gardes zijn ook vaatwasmachinebestendig.
Ben je nog steeds op zoek naar de juiste siliconen of roestvrijstalen garde? Dan wensen we je veel plezier bij het kiezen van de geknipte garde in de webshop van ZWILLING.